Bli Musikant!
Hvilket instrument skal jeg velge?
Hvorfor spille i korps?
Forventet foreldreinnsats
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Bilder og stemningsrapport fra Paris

Elisabeth har gått amok med kameraet! Nedenfor er noen av bildene.
OBS! De usensurerte bildene finner du ved å logge på her !

Les også Livs stemningsrapport fra turen!

Stemningsrapport fra PARIS 2012
av Liv Kirkemo

Årets sommertur for hovedkorpset gikk til Paris i Frankrike. Dagen etter skoleslutt, lørdag 23. juni, satte 19 musikanter, en dirigent og fem ledsagere kursen for Paris. Oppmøte på Gardermoen var allerede klokka syv om morgenen, som vi alle klarte.

Turen ned gikk fint og vi møtte vår reiseleder Mona Bekkhus allerede på flyplassen i Orly. Ingen ting ble skadet og bussen ventet på oss for videre transport. Vel fremme i Paris, ble vi installert på hotell Etap Porte de la Chapelle, i nordre porten inn mot Paris by. Metroens endestasjon på linje 12. Fine og rene 3-manns rom til alle mann, men hotellet lå ikke i Paris’ beste strøk. Her fikk vi en læring i at alle ikke har det så godt som oss. Mange provisoriske «hus» rundt omkring, uteliggere og tiggere. I tillegg lå hotellet og veldig nært motorvei. På hotellet fikk vi møte vår «tilleggs»reiseleder Simen, Monas 21-årige sønn.

Vi dro med metroen ned til Champs-Élysées. Da lærte vi raskt hvordan metroen fungerer og fikk også prøvd togbytte. Det skapte litt køer etter oss når 25 stk. skal reise sammen, men det gikk veldig bra! Opp Champs-Èlysées med hele gjengen og under triumfbuen. Her fortalte Simen oss litt om Frankrikes historie. I raskt tempo kom vi oss til restauranten hvor Curry-kyllingen ble spist med god appetitt. Pga. av fotballkamp var middagen tidligere enn vanlig. Men vi var alle ganske slitne denne første dagen, så det var bare bra.
Om kvelden var alle på rommene sine og mange så fotball på TV. Vi fant raskt ut at det var veldig lytt, selv om ingen bråkte, bare litt snakk og latter, fikk vi våre første 4 klager fra sikkerhetsvakten. Klager som ikke var fortjente.

Søndag sto i Euro Disneys tegn. Vi var ganske tidlig i parken og delte oss inn i smågrupper. Her var det mange opplevelser for både store og små. Men også mange og lange køer. Dessverre regnet det hele dagen. Våte og kalde var vi klare til å reise tilbake til hotellet da kl. var seks. Vi var presise, men det var ikke bussen. Den sto i kø ut og da den kom, sto vi i lang kø tilbake også. Når 15 millioner skal reise ut og inn av en by, blir det lange køer! På kvelden fikk vi låne frokostsalen, bestilte pizza og hvisket oss gjennom maten, før vi gikk hver til oss. Utrolig flinke ungdommer!

Mandag morgen ble vi hentet av bussen. Vi fikk en guidet tur rundt i Paris. Igjen tok det lang tid pga. kø overalt i byen. Men vi kjørte forbi alle de store attraksjonene før turen gikk til parken Square Anvers nedenfor Sacré-Cœur. Her hadde vi en flott konsert og fikk skryt for å ha mange norske/nordiske stykker på repertoaret, i tillegg til bra spilling selvsagt ?. Et rask klesskift i bussen for de fleste før de eldste gutta, inkl. Simen, ble sendt tilbake til hotellet for å få inn instrumentene. Og resten av oss gikk opp til basilikaen. Beliggende på Paris' høyeste punkt er kirken et landemerke man kan se fra nesten hele Paris og utsikten herfra er en opplevelse i seg selv...Vi fikk også en høytidelig rundtur inne i kirken, før vi gikk mot Montmartre. I kunstnerbydelen ble alle etter hvert samlet igjen, vi spiste crêpe og mange ble tegnet. Middagen ble igjen spist på restauranten ved siden av hotellet. Dagens var spagetti bolognese.

Tirsdag dro vi tidlig ned med metroen. Denne dagen skulle Eiffeltårnet bestiges. Tre av oss ble værende nede mens resten startet oppstigningen. Og ja, de fleste kom helt opp! Mange fikk en personlig seier med å komme opp her ?. Etter hvert som man kom ned igjen, fikk alle spise lunsj ved foten av tårnet. I tillegg fikk vi alle nystekte, varme croissanter med og uten sjokolade. Namm…. Deretter var det båttur på Seinen en times tid, før vi gikk en rask tur innom Latinerkvarteret. Da fikk vi alle en liten gjennomgang i hvordan snike på metroen. Til middag tilbake i restauranten ved hotellet fikk vi en god lakselasagne. Siden vi var i en storby, ble ikke turen komplett uten shopping. Torsdag, den siste dagen var satt av til det. Vi delte gruppen i tre, hvorav ca. 10 gikk sammen med Simen og fikk i tillegg til butikkvandring, høre litt om den franske revolusjon. Vi gikk fra Louvre, forbi Place de la Concorde, ble forbikjørt av presidentens limousin og vi gikk opp hele Champs-Èlysées. Her spiste vi mens fansen til rapperen JC hylte på andre siden av gaten. Noen tok en tur bort til Pigalle, i nærheten av Moulin Rouge, for der hadde de funnet en bra musikkbutikk. De tok metroen alene tilbake til oss på Champs-Èlysées. Mens andre igjen gikk litt i butikker og satt på hyggelige franske kafeer. Et supert sted for en deilig lunsj og drikke en varm sommerdag.

Kl. 17 ble vi hentet med buss for å reise hjem igjen. Det var en sliten, men fornøyd gjeng som ankom Gardermoen ved midnatt. En stor takk til alle som var så flinke. Alle var alltid presise, stille, hjelpsomme, hyggelige og høflige. Veldig gode representanter for norsk ungdom. Og dette gjorde turen ekstra fin. Så takk musikanter, tamburmajor, dirigent og ledsagere for en super tur!


På vei til paris.


Under Triumfbuen, øverst på Champs-Élysées.
Første middag: Brochette of chicken curry


Snart fremme i Disneyland!
Foran Sacre Coeur


Ekte fransk pantomimer ved kunstnerkvartalet


Hele gjengen foran nederste del av Eiffeltårnet


Første dag av årets korpstur. Gjengen under Triumfbuen. Foto: Liv Kirkemo


Våte og fornøyde musikanter etter en morsom dag i Eurodisney


Konsert på en plass ved Pigalle, ved foten av Montmartre, vakkert!


Flott gjeng!


Hurtiglunsj ved foten av Eiffeltårnet


En gjeng klar for en liten historie-time


Klare for avreiseUtskriftsvennlig sideVis utskriftsvennlig side
 
 
  Kopiering av innhold er ikke tillatt uten avtale med korpset. Om publisering av bilder og film
(C) 2020 Hosle og Bekkestua skolekorps Bispeveien 73, 1362 Hosle. Org nr: 993 771 546. Utviklet av Thomas Herland