Bli Musikant!
Hvilket instrument skal jeg velge?
Hvorfor spille i korps?
Forventet foreldreinnsats
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Hovedkorpset på Nordsøfestivalen 2010

Første uke av sommerferien deltok Hovedkorpset på Nordsøfestivalen i Danmark.

Her kan du se bilder og lese Mariannes stemninsrapport fra turen!

Stemningsrapport fra Nordsøfestivalen 2010

av Marianne Holen

Årets sommertur for hovedkorpset gikk til Nordsøfestivalen i Danmark. Dagen etter skoleslutt, lørdag 19. juni, satte 19 musikanter, en dirigent og fem ledsagere kursen for Blokhus. Oppmøte på Hosle skole var allerede klokka fem om morgenen. Det var ikke fritt for at det kanskje var i tidligste laget for noen… Turen til Blokhus gikk flott. Første etappe gikk med buss til Larvik, trygt ført av Henrik (Algarheim). Overfarten til Hirtshals tok i underkant av fire timer, og det var ingen problemer med å få tida til å gå.

Vel fremme i Blokhus, ble vi installert i ferieleiligheter. Her fikk vi herlig ferskt brød, pålegg osv. levert på døra hver morgen. Og du verden, hvor populært det er å spise litt annerledes mat! Dansk leverpostei, salami, ølpølse (!) og ost gikk ned på høykant, og stemningen i leilighet 5 satt løst. Jeg håper barna er like flinke hjemme til å dekke og rydde bord, som de var på denne turen!

Den første ettermiddagen gikk med til å pakke ut, re opp senger osv., før noen av oss bare måtte teste ut badeland på senteret, mens andre ville på spillrommet, og noen ville slappe litt av og gjøre seg kjent. På kvelden hadde musikantene en øvelse, før vi spiste pizza på en italiensk restaurant på området.

Søndag var den store konkurransedagen! Vi hadde meldt oss på i alle klasser, både underholdning, prima vista og marsjkonkurranse, hvorav de to første var søndag. Og som de spilte! Ifølge Tone har korpset ikke spilt bedre. Vi som var tilskuere, greide nok ikke så skjule hvor stolte vi var. Det toppet seg med prima vista-konkurransen, hvor de skulle spille en låt de aldri hadde sett notene til før! Tone fordelte noter, og de kunne øve i fem minutter – uten å spille en eneste tone. Men da de små tilmålte minuttene hadde gått, spilte de til gjengjeld som om de hadde hatt Jan Eggums ”Kor e alle helter hen” på repertoaret i langt tid!

På kvelden fikk vi servert et forrykende show med Cirkus Dannebrog. Vi lot oss sjarmere av hester, villede av illusjonister, få latterkrampe av klovner og sjokkere av vågale linedansere. Slitne, men fulle av inntrykk, kom vi oss i seng. I vår leilighet greide ikke Astrid, Hanna, Marie og Marie å holde seg våkne veldig lenge med visking og tisking denne kvelden…

Mandag gikk turen til Fårup sommerland. Her var det mange karuseller og berg- og dalbaner. De som ville ha en dukkert eller rutsje ned en av de mange skliene, kunne gjøre det. På ettermiddagen øvde vi på marsjeringen til morgendagens konkurranse. Vi følte vel at det var behov for litt øving…

Den siste dagen invaderte vi Aalborg, og det var nå vi fikk vist våre tilegnende marsjferdigheter! Hosle skolekorps gikk helt først av alle korpsene, med tursjefen sjøl, Harald (Fosse), i spissen – flankert av sine to duskedamer, Johanne (Myre Fredriksen) og undertegnede.

Marsjen endte opp i Karolinelund tivoli, hvor premieutdelingen skulle foregå. Det var ikke fritt for at musikantene hadde forhåpninger om en premie i prima vista-klassen. Men konkurransen var knallhard, og det var nok noen korps med svært høye ambisjoner som deltok. Det ble dessverre ingen premie på korpset i år, men musikantene fikk allikevel gode tilbakemeldinger på vurderingen fra dommerne for sine ferdigheter.

Onsdag 23. juni var det avreise med buss fra Blokhus klokka åtte om morgenen, og båt fra Fredrikshavn kl. 10. Det var en sliten, men fornøyd, gjeng som ankom kaia i Oslo halv syv på kvelden. Takk til alle musikanter, Tone og ledsagere for en super tur!

Dyp konsentrasjon under øvelsen


Hva er dette?
Fullt kaos ved bagasjeutleveringenUtskriftsvennlig sideVis utskriftsvennlig side
 
 
  Kopiering av innhold er ikke tillatt uten avtale med korpset. Om publisering av bilder og film
(C) 2009-2022 Hosle og Bekkestua skolekorps Bispeveien 73, 1362 Hosle. Org nr: 993 771 546. Utviklet av Thomas Herland